BLOG #3 Simpele Kleur Waarden Stappen om je 'Authenticiteit'? te vinden

Wie ben je? Wat wil je? Hoe laat je dat zien?

BLOG #3 Simpele Kleur Waarden Stappen om je 'Authenticiteit'? te vinden

Authentiek zijn. Dit is iets wat je natuurlijk al vaak leest en hoort. Of niet dan? Wees authentiek, laat zien wie je bent. Laat zien wat je wilt. Dit is een trigger. Je gaat erover nadenken. Dus wil je best jezelf zijn en laten zien. Je wil dat best wel eens proberen. Cool. Het klinkt goed in ieder geval.

Yeah Wright! Makkelijk zeggen. EASY TALK ??

Nou ik kan je vertellen dat het verschil gaat maken, als je eindelijk eens onder jouw waterspiegel gaat kijken en gaat opvissen wat je daar allemaal voor pareltjes verborgen hebt liggen. Maar of dat makkelijk is??? Nou nee dat dan weer niet!

En dat je dan de daadkracht krijgt om dat ook te laten ZIEN!?! Dat is toch echt karakter! Dat is een kwaliteit. Respect! Meen ik. Maar ga je dat ook doen? Echt? Weet je wat je echt wilt? Wie je echt bent? Of ben je een 'flauw aftreksel' (excuses voor de woorden) van wat je hebt geleerd en wat je omgeving wil dat je bent! En laat je dat dan maar zien. Omdat dit op de korte termijn niet zoveel energie kost. Je bent het tenslotte al zo gewend.

Ik weet het als geen ander! Ben zoals je dat mooi zegt: "een ervaringsdeskundige" ??

Durf je te zijn die je echt bent? Wie je echt bent? Of houd je jezelf onder het maaiveld, omdat dat wat je anders laat zien schokkend is voor sommige dierbare in je omgeving?

Hoe vaak willen we wel echt zijn, onszelf zijn, maar durven we niet? Wat zal een ander ervan zeggen? Hoe zal er over mij gepraat worden? Kom ik wel tot mijn recht? Soms hebben we ook een verlangen over hoe we willen zijn. Is het echter niet beter om maar gewoon zo te blijven en te zijn zoals ik tot nu toe ben geweest en heb laten zien?

Tuurlijk. Zeker zijn van wat je hebt en niet durven te gaan voor wat er 'misschien' beter is. Nuchter? Hollands? ??

Ja de tijd vliegt toch vanzelf wel snel voorbij. En het is toch best goed zoals het is? Ik doe het altijd al zo en men kent mij zoals ik nu doe dus waarom zou ik dat herkenbare beeld verstoren? Middelmatigheid is toch prima? Als ik beter wil en beter wil presteren en gelukkiger wil zijn, vindt men mij misschien arrogant. Hoogmoedig. En dat wil ik natuurlijk niet. Nee het is goed zoals het is. Middelmatigheid, daar is niets mis mee. Ik kan je zeggen, ik ben er zo klaar mee!!!!!

Wat worden wij geleefd!?! Door een ander, door de maatschappij, door de sabateur in onszelf...

Dit is wat mij fascineert, inspireert, motiveert. Hoe zitten wij nu echt in elkaar? Gaan wij voor persoonlijk geluk? Of laten wij ons 'lijden' door wat er van en over ons wordt gezegd en verwacht. Wanneer is het de juiste tijd om te gaan leiden vanuit persoonlijk leiderschap? Hoelang gaan we daarop nog wachten? Herken jij deze hersenspinsel van mij?

Laat het mij weten. Durf jij boven de waterspiegel uit te komen? Boven het maaiveld? Eigenlijk gewoon jezelf zijn. Zoals het hoort. Zoals je bij je geboorte hebt meegenomen, maar wat je ergens onderweg bent kwijtgeraakt. Of heb jij het weer gevonden? En laat je het zien? Voelt dat goed?

Geplaatst op maandag 27 januari 2020.

Over Mooi Advies

Dit bericht is geschreven door Mooi Advies. Het bedrijf valt onder adviesbureau uit Den Bosch. Trefwoorden van Mooi Advies uit Rosmalen : kleuradvies, advies op maat, advies ondernemer, teamtrainingen, online trainingen, workshop makeup, blended learning, kleding en stijl advies.

Lees meer over Mooi Advies.